Mozek, mysl, zdraví - objednávka online
18.10.2016 22:09
Očekávaný titul Mozek, mysl, zdraví ve verzi pdf
objednávka online zde
bezhotovostní platba
Mozek, mysl, zdraví - Předmluva
02.10.2016 02:02
Předmluva k publikaci Mozek, mysl, zdraví
Titul publikace obsahuje 3 slova, která bezpochyby ovládají život každého z nás denně a neustále. Samostatně i společně rozhodují o našich reakcích, pocitech, emocích, rozpoložení … a v důsledku toho o našem duševním i fyzickém zdravotním stavu. Spoustu...
Celiakie není alergie na lepek
28.09.2016 18:33
Lepek = gluten je komplex bílkovin, který je obsažen v obilných zrnech (pšenice, ječmen, žito, špalda, oves), respektive v jejich povrchových vrstvách. Gluten se ve vodě chová bobtnavě, jeho další typickou vlastností je nerozpustnost. Lepek je základní (ne jedinou) bílkovinou obilných...
Mladý ječmen ?!
06.08.2016 21:58
Mladý ječmen je stále v oblibě a mnoho pacientů se mě na něj ptá. Takže mladý ječmen je "zeleným" potravním doplňkem, který obsahuje řadu vitamínů, minerálů, aminokyselin a jiných organismu prospěšných látek, ale obsahuje i dost draslíku, který není vhodný pro pacienty s chronickým onemocněním...
Potravinová intolerance
28.07.2016 17:24
Nesnášenlivost určitých potravin vzniká obvykle na neimunologickém podkladě a s klasickými alergiemi nemá tento typ přecitlivělosti vůbec nic společného. Nejznámější intolerancí je pravděpodobně nesnášenlivost laktózy (mléčného cukru), ačkoliv výčet potravin, které člověk nemusí tolerovat, je...
Přednášky v roce 2017
26.06.2016 15:44
Termíny a plán přednášek pro rok 2017 jsou nyní v jednání s MKS Havířov. Předpokládané zveřejnění informací k přednáškové činnosti 2017 je září - říjen 2016.
Zrušení přednášek
25.03.2016 00:00
Program plánovaných přednášek květen až listopad 2016 byl zrušen.
Proč Spirulina?
08.12.2015 22:25
Název Spirulina je odvozen od zobrazení této sladkovodní řasy v mikroskopu - má spirálovitý tvar. Spirulina je velmi plnohodnotným doplňkem stravy, který je díky svému složení stravitelný pro lidský organismus až zhruba v 90 %, což je velmi dobrá hodnota. Spirulina byla důkladně zkoumána v mnoha...
Plán přednášek 2016
13.10.2015 14:00
PROGRAM SMLUVNÍCH* PŘEDNÁŠEK
(změna programu vyhrazena)
Místo konání: Centrum volnočasových aktivit, ul. Horymírova, Havířov
Začátek: vždy v 9.30 hod.
13. ledna 2016 – Nemoci trávicí soustavy
10. února 2016 – Kožní nemoci
9. března 2016 – Diabetes...
Prospěšnost užívání Omega-3 mastných kyselin
05.09.2015 18:16
Omega-3 mastné kyseliny jsou nenasycené mastné kyseliny, u kterých byl prokázán pozitivní vliv na zdraví. V tomto příspěvku shrnuji prospěšnost užívání a optimální dávkování stanovené vědeckými studiemi. Je známo, že omega-3 mastné kyseliny tělu dodáme konzumací tučnějších ryb (zejména losos,...
Záznamy: 1 - 10 ze 21